Omodern – le av søta bror

Det er litt vanskelig å beskrive hva slags nettside Omodern egentlig er. Som mange sikkert skjønner er omodern det svenske ordet for “umoderne”, så det handler med andre om en stil som ikke helt har stått seg over tid. Spesifikt handler det om svenske 556817_1_mdanseband fra 1970-tallet og de bildene de på den tiden brukte til å promotere seg selv. Her går det mye i lang, lyst, pistrete hår, skjev tannstilling, dårlige barter, klesplagg som overgår fantasien og kule navn som “The Gert Jonnys”. Her er det mange dårlige minner, skulle man tro, men hvis man er svensk (eller norsk) og gammel nok har man kanskje også et positivt forhold til noen av bandene.

På nettsiden er det ikke noen kommentarer til bildene, og det er bare en eneste grunn til det: kommentarer blir fåfengte og overflødige i denne sammenhengen. Ett bilde kan fortelle mer enn tusen ord, som det heter. De som ennå ikke var født på denne tiden vil fort komme til å prise seg lykkelige for det, mens de som allerede hadde nådd ungdomsalderen nok vil se tilbake på disse bildene med en slags blanding av skam og lattermild nostalgi. Veldig morsomt og samtidig veldig uskyldig, det er ikke noen form for mobbing i dette men heller litt moro med en epoke som for lengst er forbi.

Foruten dansebandene og deres lattervekkende antrekk og fremtoning, gir disse sidene også et heller grelt inntrykk av skandinavisk interiør, som jo har blitt hypet veldig opp de siste tiårene. Denne returen til 1970-tallet tyder sterkt på at det store gjennombruddet for design i ordinære svenske boliger vitterlig ikke hadde skjedd ennå. På ett av bildene ser det dessuten ut til å være en slags stall på kjøkkenet. Det er nesten slik at man ikke kan tro at det er sant.

This entry was posted on Monday, April 4th, 2016 at 08:31 and is filed under Humor. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.