Engrish – moro med dårlig engelsk

Engrish er en nettside som samler ulike uttrykk og inntrykk på verdens ledende språk, engelsk, med vekt på morsomme misforståelser, fortolkninger og oversettelser som har båret galt avsted. Det er ikke noe ondsinnet ved dette så vidt man kan skjønne, det er ikkJenglish_-_warning_Kyotoe meningen å henge ut noen. Poenget er vel heller at engelsk er et vanskelig og komplekst språk med mange nyanser som ikke alltid oppfattes av de som lærer det som andrespråk. Her i Norge har jo Petter Solberg og Nils Arne Eggen lenge utmerket seg med sine egne helt egne versjoner av engelsk som har fått mange til å trekke på smilebåndet.

Engrish er en morsom side fordi den setter søkelyset på nettopp hvor galt det kan gå når man skal benytte seg av engelsk i for eksempel turistindustrien eller i utarbeidelse av skilt, manualer og lignende. Det kommer selvfølgelig spesielt mange gullkorn fra land der de hverken snakker språk som er beslektet med engelsk eller forstår engelsk og amerikansk kultur så veldig godt, som for eksempel Kina (der man jo har noe som ligner et eget språk, chinglish). Feilene er imidlertid noe som de fleste som har lært engelsk som andre- eller tredjespråk kan kjenne seg igjen i, og det er det som gjør det så morsomt. Dette er også en ganske uskyldig side som kan besøkes av barn og unge som lærer seg engelsk, så lenge de ikke tar til seg noen av uvanene og de dårlige eksemplene.

Engrish har også en liten nettbutikk der du kan få kjøpt noen av de morsomste feilene og uttrykkene påskrevet t-skjorter, kopper og lignende. Dermed kan du ta med deg moroa inn i hverdagslivet og kanskje også få venner og familie til å le. Sidene oppdateres hele tiden, så det er alltid nye misforståelser å ha det moro med.

This entry was posted on Sunday, April 3rd, 2016 at 08:30 and is filed under Humor. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.